Sunday, January 9, 2011

old friend




ni ialah 1st time aku ambil order melukis potret muka, sebenarnya takut gak..honestly la..aku memang lack of confident, because aku memang tak da basic dalam art..aku tak tahu apa2 pun dalam..pendidikan seni visual..last aku belajar art education pun time form 1, tu pun aku tak tahu apa yang aku belajar...so, apa yang aku buat ialah berdasarkan pada talent dan juga observation aku sendiri... yang ni pula, 1st customer aku, my ex-classmate.. farahin, actually aku little bit confuse dengan nama bapa dia sebab..seorang ex-roomate aku di matrikulasi mempunyai nama yang hampir sama, bezanya ialah pada nama bapa..seorang maslan, seorang lagi mazlan. ok ni lah hasilnya..ia sepatutnya dapat disiapkan dalam masa yang singkat, telah mengambil masa yang agak lama kot rasa nya...ish3 sebab ia depends pada mooooood

Tuesday, January 4, 2011

sama tak

maaf ya, kali ni..aku terpaksa edit dulu mengunakn software photoshop..
sama tak?
picture ni siap before entry yang menunjukkan picture family potret siap

family potret

Family potret, maybe ni yang paling sesuai untuk picture kali ini. Picture ni aku siapkan pada Nov 2010, but baru sekarang aku upload dalam blog ni..siapakah didalam potret biarlah rahsia. Kali aku tak mengunakan material seperti drawing block,but just guna paper book and pencil

menurut sumber gambar ni antara gambar terlama iaitu time tahun 1995..mengunakan camera manual, yang kena pusing sendiri filem hitam..dan mempunyai lampu flash di atas kepada camera tu..


P/s: macam tajuk lagu la pula:
1)family potret from Pink
2)biarlah rahsia from Dato' Siti

Monday, January 3, 2011

no artwork

No artwork today, this time just nak tunjuk ruang favorite a.k.a tempat yang biasanya aku habiskan masa berkurun-kurun menghabiskan sekeping lukisan. Yang biasanya mengunakan material asas sperti watercolor, drawing block, tempat color tu...tettt tak ingat specific name for that thing...heee and berus lukisan yang melambak.

ini dia..

himpunan pelbagai watercolor, tapi ni yang selalu digunakan::

and favorite colour ialah color ni: Prussian Blue

and bila lukisan tu memang tak dapat disiapkan dalam 1 hari, ataupun nak keriangkan certain part, ia akan disepit aka gantung bagi mengelakkan daripada dikacau adek

contoh time menyiapkan lukisan yang tak seberapa:

Saturday, January 1, 2011

potret

somebody know this person?..kepada fan fanatic ataupun yg tahap biasa-biasa je macam tukang lukis ni mesti kenal siapa dalam gambar ni,sebelum tu tukang lukisperlulah membagi tahu: gambar ni dilukis hanya untuk mengetahui masa yg diperlukan untuk menyiapkan gambar potret bercirikan pencil hitam putih, dan..entry kali ini ialah sambung kepada entry sebelum ini. kalau sebelum ini tukang lukis ada
inform akan posting gambar kamenashi kazuya yg telah siap dilukis dan di scan (kalau tak itallic word ni kang ada
yg kata merosakan bahasa ibunda sendiri. so, bagi menghormati bahasa ibunda sendiri kita bagi itallic pada word bahasa inggeris yg dimelayukan ok :) ). picture ni ialah picture kamenashi kazuya yang telah siap di scan (actually dah sampai mood
rajin nak scan..hehe).ok sekarang tugas korang yg view entry kali ini sila bagilah komen anda yang bernilai itu ok :)?




another one ni ialah picture adek tukang lukis yg berusia around 1 year++